Velika Planina | 2022

Prenova notranjosti koče na Veliki planini je arhitekturno oblikovana tako, da nudi obiskovlacu te počitniške nastanitve trajnostno in na drugi strani razkošno izkušnjo v že tako idilični okolici. Zasnova izhaja iz pastirske dediščine tega območja ter edinstvenih naravnih lepot, ki so na voljo. V pritličju koče se nahaja predprostor, osrednji dnevni prostor s kuhinjo in savna, v nadstropju pa se nahajata dve spalnici in kopalnica, kar zagotavlja popolno zasebnost in udobje za bivanje.

Notranja oprema koče je skoraj v celoti izdelana iz lesa, s poudarkom na usnjenih materialih, kar daje prostoru topel in prijeten videz. Posebnost notranje opreme so kravji zvonci, ki so uporabljeni kot luči, kar dodaja poseben čar in pridih tradicionalnosti prostoru. Reliefne stene v notranjosti omogočajo posebno ambientalno svetlobo, ki dopolnjuje prijetno vzdušje.

Prenovljena koča na Veliki planini ponuja popolno izkušnjo bivanja na idilični lokaciji, obdani s kulturno dediščino ter edinstvenimi naravnimi lepotami. Je idealen prostor za sproščanje in umik od hitrega tempa vsakdanjega življenja.